bouw je eigen droomhuis.nl

Bescherm zo je droomhuis tegen ongedierte

Ongedierte is iets wat je absoluut wilt voorkomen in je huis. Het zijn vieze beesten en als ze eenmaal binnen zijn, krijg je ze vaak maar moeilijk weg. Daarom is het belangrijk dat je genoeg voorzorgsmaatregelen neemt tegen ongedierte. In deze blog geef ik een aantal tips over hoe je dit kunt doen.

Plaats horren bij elk raam

Als je een groot huis hebt, is dit misschien een klusje waar je niet heel veel zin in hebt. Toch raad ik het sterk aan om bij elk raam horren te plaatsen. Beesten zoals bijen en wespen zijn slimmer dan je denkt en zullen altijd dat ene raam zonder hor kunnen vinden. Door op elk raam horren te plaatsen, voorkom je dat dit soort beesten je huis binnen komen. Hiermee verminder je ook de kans dat deze beestjes nesten maken in je huis. Als dit namelijk gebeurt, ben je nog lang niet jarig. Een aantal jaar geleden hadden mijn ouders een bijennest in de schoorsteen. Toen dit nest en alle bijen eindelijk weg waren, maakten ze de schoorsteen dicht en plaatsten ze overal horren. Sindsdien is er geen wesp of bij meer binnen geweest.

Plaats bijenbekjes in de stootvoegen

Bijna elk huis heeft kleine openingen in de buitenmuur zitten. Waarom deze hier zitten is een lang verhaal. Het komt er op neer dat dit noodzakelijk is voor de ventilatie van een huis. Het nadeel hiervan is alleen dat dit een mooie plek is voor ongedierte om zich te nestelen. Maar hoe voorkom je dit nou? Het dichtmaken van deze stootvoegen is geen optie. Ze zijn noodzakelijk voor het huis en bovendien zorg je ervoor dat je de uitgang afsluit voor ongedierte dat er mogelijk al in zit. Op dat moment zoeken ze een andere uitgang en vreten ze zich misschien wel je huis in. De oplossing hiervoor is het plaatsen van bijenbekjes. Dit zijn speciale afsluitingen voor de stootvoegen. Ze zorgen ervoor dat het huis nog steeds geventileerd wordt, maar dat ongedierte deze ruimtes niet in kunnen. Een bijenbekje kopen doe je gewoon online en ook het plaatsen kun je helemaal zelf doen.

Hou het huis schoon en opgeruimd

Even je bord in de keuken laten staan, lijkt niet zoveel kwaad te kunnen. Toch is niks minder waar. Vooral in oude huizen die van nature al veel ongedierte aantrekken, kun je dit beter niet doen. Ongedierte zoals muizen en ratten komen af op rondslingerend eten. Zorg er dus voor dat je zo min mogelijk etensresten laat liggen en ruim alles meteen op na het koken. Als je dit goed doet, is de kans op vieze beesten meteen een stuk kleiner.

Mobiele versie afsluiten