bouw je eigen droomhuis.nl

Een ensuite badkamer maak je zo

Als je jezelf een gelukkig man of vrouw mag prijzen, dan heb je natuurlijk één droom; een ensuite badkamer. Dit is eigenlijk de droom van iedere huiseigenaar. Een ensuite badkamer is geweldig. Je kunt helemaal tot ontspanning komen, je zorgen even vergeten en genieten van waar je hard voor hebt gewerkt. Wij geven je groot gelijk en willen dit dan ook voor je faciliteren. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je een ensuite badkamer voor elkaar gaat krijgen! Dat is misschien nog wel wat lastiger gezegd dan gedaan, dat begrijpen we. We gaan je daarom een klein handje helpen. We vertellen je namelijk in deze blog hoe je dit voor elkaar gaat boksen. De eerste stap daarin is het lezen van deze blog, daarna ga je onze tips opvolgen en vervolgens is het genieten geblazen. Let wel op! Het is een blog met globale tips, wellicht zijn ze niet op jouw situatie van toepassing.

Wc 

Tegenwoordig is een badkamer zonder wc je niet meer voor te stellen. We raden je dan ook aan om dit ook in je ensuite badkamer te verwerken. Zorg voor voldoende afzuiging en eventueel een raam naast de wc. Bij voorkeur laat je een hangende wc installeren en ook een wc fontein. Makkelijk en snel even je handen wassen, dat is pas comfort! Tevens is het fijn als je een wc in de hoek plaatst, dan valt hij niet te veel op en stoor je je er ook niet aan. 

Bad

Bij een ensuite badkamer hoort natuurlijk ook een bad. Een bad kan een half vrijstaand bad zijn, maar het kan ook een helemaal vrijstaand bad zijn. Tegenwoordig zijn er zelfs opties om je bad in te laten bouwen in de grond. Dit is een hele bijzondere optie in de wereld van de baden maar het is wel steeds vaker te zien. Het gaat naadloos op in de grond. Een half vrijstaand bad is echter veel goedkoper, straalt luxe uit en is super comfortabel; precies wat je hebben wil dus. 

Douche

Een ensuite badkamer zonder inloopdouche is natuurlijk niet done. Je moet dit dan ook zeker regelen. Bij voorkeur ga je voor een ensuite badkamer met een gave deur met stalen elementen. Hij sluit dan goed af waardoor je geen last zult hebben van lekkend water. Tevens straalt het wederom weer die luxe uit waar je naar op zoek bent. 

 

Mobiele versie afsluiten