bouw je eigen droomhuis.nl

Tuintegels en een tuinset voor jouw droomtuin

tuintegels

Bij het inrichten van je droomhuis hoort ook het inrichten van een mooie tuin. Het plaatje is immers niet compleet als je tuin er onverzorgd bij staat. Daarom zijn wij voor je opzoek gegaan naar de do’s en don’ts als het op het inrichten van je tuin aankomt. Je moet de juiste tuintegels kiezen, mooie meubels en veel meer. Ben jij ook bezig met het bouwen van je droomhuis en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan de top 5 tips voor een droomtuin!

Dé tip voor tuintegels

Het meest belangrijke voor de inrichting van je tuin blijken voor veel mensen de tuintegels te zijn. Je tuin kan prachtig ingericht zijn, maar met slecht onderhouden tuintegels ziet het er  gewoonweg lelijk uit. Om ervoor te zorgen dat de basis van je tuin er mooi uitziet, kies je dus de juiste tuintegels om mee te beginnen. Wat de juiste tegels zijn ligt helemaal aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wel is het handig om eerst een beeld voor je gehele tuin voor jezelf te schetsen.  Het kiezen van de tuintegels en alle andere dingen gaan zo gemakkelijker. Zolang je weet dat je tuintegels je tuin maken of breken maak je vast de juiste keuze.

Tuinmeubeltips voor een droomtuin

Zodra je de perfecte tuintegels voor in jouw tuin ebt gevonden is het tijd om meubels uit te kiezen. Ook hier gaat het weer om je eigen stijl, maar de tegels moeten er uiteraard wel mooi bij staan. Met een donkergekleurde tuinset zit je bij grijze of zwarte tegels altijd goed. Bij een licht bruinachtige kleur tegels zal een donkergekleurde tuinset echter minder mooi staan. Probeer dus de kleuren van je tuintegels en je tuinset goed op elkaar af te stemmen. Daarnaast staat een set met een loungebank en een klein tafeltje in elke tuin erg leuk. Als je zeker wilt zijn van je zaak is zo een loungebank dan ook een aanrader!

Tuintegels, gras en een vijver?

Uiteraard is het  belangrijk om na te denken waar de tuin voor gebruikt gaat worden. Als het puur om uit te rusten zal dienen is een mooie bank het belangrijkst. Houd je van tuinieren dan zijn grote bakken en genoeg plaats voor planten belangrijker om te hebben. Met kinderen wordt het ook weer een heel ander verhaal, want dan is een vijver gevaarlijk. In plaats daarvan kun je beter toestellen installeren in de tuin. Wat in elke tuin terugkomt blijven toch de tegels en het gras!

Mobiele versie afsluiten