Alanya, Kusadasi, Bodrum, die plaatsen kennen de meeste mensen wel als ze naar Turkije willen. Maar is het niet een keer leuk om zelf op avontuur te gaan? Ga eens naar plaatsen die ook geweldig zijn, maar niet zo bedolven worden onder de toeristen. Turkije heeft mooie culturele gebouwen en een prachtige natuur. Daarnaast is het azuurblauwe water heerlijk om in te zwemmen en hebben ze een fantastische keuken. Boek dat ticket en vlieg direct naar Turkije!

Mooie plaatsen die wat minder bekend zijn

Heb je ooit gehoord van Izmir? Dat is een klein plaatsje naast Marmaris, waar het strand wit is en het water helderblauw. Het is er genoeg ingericht op toeristen, maar je hebt daar een stuk minder kans om ineens oog in oog te staan met je buurman. Didim is een prachtige, grote plaats waar veel locals gaan stappen. Fethiye is een prachtig gedeelte in Turkije waar je hele mooie natuur vindt. In deze streek bevindt zich het spookstadje Kayaköy en nationaal park Saklıkent Canyon. De ondergrondse stad Kaymakli in Cappadocië is ook zeker een aanrader om te bezoeken. De ruïne Olympos is ook zeker een bezoekje waard. Ben je meer van het duiken? Bezoek dan eens plaatsje Kaş, waar je ook de verzonken stad Kekova kan bezoeken.

Tips voor backpackers

Ga eens buiten de gebaande paden, meng je met de locals en zie waar het schip strandt. De meeste jongeren spreken wel een aardig woordje Engels. Toch is het wellicht handig om ook een taalgidsje mee te nemen, zodat je zeker weet dat je je verstaanbaar kan maken. Neem niet te veel spullen mee, je kan daar immers alles wel kopen. Zeker als je een van de prachtige bazaars bezoekt. Neem altijd kleding mee voor verschillende seizoenen en vergeet ook je wandelschoenen en zwemkleding niet. Vergeet daarnaast niet de reisadviezen te checken. Reis niet naar het kleine gedeelte dat een oranje of rood reisadvies heeft. De rest van Turkije kun je prima bezoeken. 

Vliegtickets naar Turkije

Wanneer je gaat backpacken is het handiger om zelf te vliegen naar Turkije. Zo kan je een hoop kosten besparen, doordat je niet naar de dure hotels gaat, maar naar goedkopere hostels of bed & breakfasts. Met lokale bussen, taxi’s of de welbekende Dolmus-busjes kan je bijna overal wel komen in Turkije. Kijk bovendien eens naar deze Istanbul tickets. Van daaruit kan je reizen naar het noordoosten van Turkije en zo kun je een mooi rondje gaan maken. Een goed punt om te starten met backpacken dus.