Ofyr

Ofyr; dé nieuwe manier van buiten koken. Een Ofyr bbq is een prachtige vuurschaal op een grote sokkel. Een sieraad voor in je tuin, een waar kunstwerk, een genot om naar te kijken. Maar dat is het niet alleen. Op de vuurschaal ligt een brede ring die door het vuur vanuit het midden verwarmd wordt. Op deze ring kun je bakken en grillen. Doordat de ring van binnen naar buiten wordt verwarmd, heeft het op de diverse plaatsen een andere temperatuur. Hierdoor zijn de toepassingen eindeloos.

Veelzijdig

Als de Ofyr goed brandt, heeft het ongeveer een half uur tot drie kwartier nodig om een temperatuur van 250 à 300 graden te bereiken. De warmte van het vuur straalt tot wel vier meter rondom en daardoor kun je je zelfs op een frisse avond onder het genot van een hapje en drankje nog lekker warm genieten van een avondje in het bijzijn van je familie of vrienden.

Bakken, koken, grillen, je doet het allemaal op de Ofyr. Eigenlijk is alles mogelijk. Verschillende toepassingen zijn:

Vlees: zoals biefstuk, kipfilet, eendenborst, enz.
Vis: zoals zalm, tonijn, kreeft, mossels, enz.
Groente: zoals aubergine, wortel, paprika, courgette, enz.
Fruit: denk aan ananas, peer of perzik, enz.
Beslag: poffertjes, pancakes, maar ook ei, enz.

Onderhoudsvriendelijk

De Ofyr is enorm onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken. Etensresten schraap je naar het midden in het vuur, om daarna de ring met een doekje af te nemen. Wrijf de ring weer in met olie om roest tegen te gaan en de barbecue is weer klaar voor de volgende keer. Krijg je wel een sterke roestvorming, dan is dat het gevolg van weinig gebruik of het niet goed invetten met zonnebloemolie. Met een borstel kan het roest verwijderd worden. Hoe vaker je de Ofyr gebruikt, hoe beter deze beschermd is tegen roest, omdat er dan vaker olie op de ring komt die wordt ingebrand. De beste manier van onderhouden is om de vuurschaal vaak gebruiken.

De Ofyr is een prachtig kunstwerk die onder alle weersomstandigheden buiten kan blijven staan zonder dat je het af hoeft te dekken. Je kunt het zetten op de plaats waar deze het beste uitkomt in je tuin. Let er bij gebruik wel op dat de vuurschaal niet vol zit met bladeren en andere troep.
Wil je het toch een keer verplaatsen? De Ofyr bestaat uit drie losse delen – vuurschaal, ring en sokkel – dus even samen tillen en het staat zo op de plek waar je ‘m hebben wil.

De Ofyr verandert van barbecue naar kunststuk, van een gezellig hapje eten tot een plek waar je je kunt warmen. De veelzijdige vuurschaal staat voor warmte, gezelligheid, heerlijk eten, schoonheid en samen zijn!

Bij jij al bekend met de vele mogelijkheden van de Ofyr?