Misschien wil je graag kamerplanten kopen of overweeg je om kantoorplanten aan te schaffen. Ze maken een ruimte sfeervoller en groener. Maar hoe verzorg je dit type planten? In dit artikel leggen we het je graag uit.

Tip 1: Geef voldoende water

Er zijn verschillende mogelijkheden om planten goed te verzorgen. Het is minder lastig dan je denkt. Ten eerste dien je ze natuurlijk regelmatig water te geven. Daarmee verleng je de levensduur van de planten. Vergeet je regelmatig om planten water te geven? Noteer deze taak dan even op een briefje. Het zou jammer zijn als jouw kamerplanten of kantoorplanten dood gaan!

Tip 2: Gebruik een bladbeschermer

Er zijn een paar manieren om voor kantoorplanten te zorgen. Is jouw kantoor een drukbezochte ruimte en merk je dat een paar planten verwelken of net beginnen te verwelken? Dan is het een goed idee om een bladbeschermer te gebruiken. Dit kan worden opgehangen aan haken in de muur of kan worden bevestigd aan het plafond. De eenvoudigste en goedkoopste manier om dit te doen is door een rol beschermhoezen te kopen.

Verschillende materialen

Kamerplanten en kantoorplanten kunnen op verschillende manieren worden bewaterd en beschermd. Veel mensen gebruiken dezelfde beschermende hoes voor beide planten. Deze beschermhoezen zijn meestal gemaakt van stof. Toch is het zeker mogelijk om beschermhoezen te vinden die van meerdere materialen, zoals PVC, PVC-gaas en celluloseacetaat.

Tip 3: Kies voor licht of schaduw, afhankelijk van de plant

De meeste planten houden van fel licht, maar sommige geven de voorkeur aan schaduw. Wanneer je  drukbezochte ruimte gebruikt en je merkt dat sommige planten verwelken, is de kans groot dat ze in een schaduwrijke ruimte staan. Sommige planten zijn juist schaduw intolerant. In beide gevallen kun je de planten afdekken met schaduwdoek of je kunt ze op plaatsen zetten waar ze veel licht krijgen. Of zet een aantal kamerplanten of kantoorplanten in een speciale bak.

Tip 4: Voorkom uitdroging en zorg voor voldoende ventilatie

Als je van plan bent de planten langer dan alleen de zomer te houden, moet je ervoor zorgen dat ze niet uitdrogen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen, zoals een kacheltje in de kamer zetten of een ventilator gebruiken. Vergeet niet dat airconditioning planten ook kan uitdrogen, dus zorg ervoor dat je voldoende ventilatie gebruikt. Om ervoor te zorgen dat de planten een goede hoeveelheid licht krijgen, kun je een kweeklamp of TL-armatuur plaatsen.

Tip 5: Zorg voor voldoende ruimte en kies voor jonge planten

Zorg ervoor dat de planten genoeg ruimte hebben. Heb je een kleine ruimte? Zet ze dan dicht bij elkaar. Wil je graag kamerplanten kopen? Kies dan voor exemplaren die in knopstadium zijn. Dit zijn de planten die het eerste jaar dat ze in de grond staan flink groeien. Ze hebben dan ook veel voedingsstoffen nodig. Wel zijn jonge planten zijn gezonder en zullen minder snel sterven aan ziektes of insecten. Probeer er zeker van te zijn dat je exemplaren koopt die niet ziek zijn.