Vaak zijn we veel bezig met de binnenkant van ons huis. Daar komen we natuurlijk het meest en letten we dan ook het meest op. Die bank is misschien wel toe aan vervangen, de deurkozijnen kunnen wel een nieuw laagje verf gebruiken en wellicht heb je bij de buren zúlke leuke eetkamerstoelen gezien dat je die gaat vervangen. Maar denk je ook wel eens aan de buitenkant van je huis? Niet alleen handig wanneer je je huis wilt verkopen, maar ook om achterstallig onderhoud tegen te gaan. En zeg nu zelf, niemand wil toch een huis dat bekend staat als het lelijke eendje van de straat? In deze blog lees je hoe je jouw huis aan de voorkant kunt opknappen en ‘m zo echt kunt laten uitblinken.

Schilderwerk

Iedere woning zou elke 5 tot 8 jaar aan de buitenkant geschilderd moeten worden om achterstallig onderhoud te voorkomen. Doe je dat niet, dan loop je het risico op lekkages, houtrot en een minder aantrekkelijke woning op de markt wanneer je deze wilt verkopen. Het schilderen van kozijnen kun je het best doen wanneer het buiten een graad of 20 is. Niet alleen is dit voor jezelf een fijne temperatuur om in te werken, voornamelijk is dit fijn omdat de verf dan goed droogt en uithard. Je kan er voor kiezen om het schilderwerk zelf te doen of uit te besteden. Als je het een ander laat doen, laat het schilderwerk dan in een keer doen om kosten te besparen. Indien je liever zelf aan de slag gaat, schuur dan eerst de oude verf weg, zorg dat alles is ontvet en breng dan eerst een grondlaag aan op een stofvrije ondergrond.

Garagedeur

Heb jij een eigen garage aan de voorkant van je huis of ben je van plan deze aan te laten bouwen? Dan maakt een nieuwe garagedeur al snel een wereld van verschil. Garagedeuren heb je in allerlei soorten, materialen en kleuren, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer kunt zien. Wat belangrijk is, is dat je eenheid wilt creëren. Kies bijvoorbeeld een garagedeur in dezelfde materialen als de kozijnen en de voordeur en laat deze in dezelfde kleur of kleurtint maken.

Voortuin

Ook niet onbelangrijk is een verzorgde voortuin. Dit maakt het plaatje compleet. Zet wat mooie planten in de voortuin, een leuk bankje en een mooie grote pot met een boompje en de aanblik van je huis is direct veranderd. Heb je nu geen voortuin, zet dan bijvoorbeeld een houten plantenbak neer om wat sfeer te creëren.