Een hdmi kabel is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt op het moment dat je denkt aan je droomhuis gaat maken. Toch is het naar mijn mening heel belangrijk om dit te implementeren in je droomhuis. Waarom precies? Dat lees je hier natuurlijk. In deze blog lees je precies waarom een hdmi kabel nou zo belangrijk is. Ook lees je waarom de hdmi kabel niet kan worden vervangen door een ander kabeltje zoals de VGA. Dit is natuurlijk ook interessant om even over na te denken. Wat maakt dit kabeltje dus zo bijzonder?

De hdmi kabel als vitale stap in elk droomhuis

Een hdmi kabel is dus in elk huis belangrijk, dit heb ik je al verteld. Maar waarom precies, ga ik nu even uitleggen. Ten eerste heeft het te maken met het feit dat een hdmi kabel een videosignaal doorstuurt. Het technische aspect laat ik in dit verhaal liever even niet beschouwt maar het betekent dus eigenlijk dat je het kan gebruiken om bijvoorbeeld te gamen. Het signaal van je playstation of xbox (must in een droomhuis) moet op een manier worden verstuurd. Een hdmi kabel is hierbij zeker de beste oplossing. Je kan op deze manier namelijk een signaal versturen tot wel 4k resolutie. Gamen, films kijken en je favoriete serie bench watchen in 4k resolutie, hoe klinkt dat?

Waarom geen andere videokabel?

De reden waarom nou juist de HDMI kabel zo belangrijk is in elk droomhuis heeft te maken met verschillende aspecten. De eerste reden die ik graag even wil noemen is het feit dat de HDMI kabel het meest gebruikte kabeltje is dat er op dit moment op de markt is. dit gegeven zorgt ervoor dat producenten hun hardware compatible maken met deze kabel. Je hebt dus ook simpelweg een grotere kans dat je met een hdmi kabel het juiste kabeltje binnenhaalt. Deze kabel is dus niet zomaar het meest gebruikte kabeltje geworden. Dit komt natuurlijk niet vanzelf. Er zijn meerdere soorten kabels die een videosignaal versturen. Neem bijvoorbeeld de displayport of de VGA kabel. Wat maakt deze kabel dan zo speciaal, hoor ik je nu denken. Naar mijn mening heeft dit te maken met het feit dat deze kabel een veel hogere kwaliteit biedt. Neem nou bijvoorbeeld het feit dat er een 4k resolutie mogelijk is. Op het gebied van kwaliteit is deze kabel zijn concurrentie dus ruim voorbij en daarom een terecht onderdeel van ieder droomhuis!