Eens in de zoveel tijd heb je even zin in verandering. Als je omgeving te lang hetzelfde blijft kun je in een sleur terecht komen die je productiviteit op je werk weer beïnvloedt, waardoor je je alleen maar slechter kan gaan voelen. Het is belangrijk dat we onszelf altijd blijven uitdagen, nieuwe dingen zien en op nieuwe plekken komen. De plek waar je het vaakst komt is natuurlijk je eigen huis, waar je komt voor ontspanning, om op je gemak te zijn, om op te laden van alle andere dingen in het leven. En je huis moet natuurlijk als thuis voelen, maar ook hier is het belangrijk dat je af en toe de boel even omgooit. Een nieuwe bank, een nieuw kleurtje op de muur, of een mooie nieuwe parket vloer.

Wat is parket?

Parket is een soort vloerbedekking die bestaat uit houten delen in verschillende formaten. Het is dus in principe een houten vloer, maar geen houten vloer in de klassieke vorm. Parket kenmerkt zich door zijn grote diversiteit in systemen om te leggen en variatie in soorten. Hierdoor biedt het veel meer gemak in aanleggen en een stuk meer keus dan bij een klassieke houten vloer. Het makkelijke systeem maakt het ideaal voor mensen die eens per periode een nieuwe vloer willen om de boel om te gooien of als je bijvoorbeeld snel slijtage hebt als je vaak je meubels wisselt of de vloer anderszins beschadigt.

Soorten parket

Er zijn verschillende soorten parketvloer: massief parket, lamelparket en multiplank. Massief parket bestaat volledig uit massief hout, waar lamelparket en multiplank bestaan uit lagen van verschillende materialen. Massief parket ziet er natuurlijk prachtig uit, maar reageert ook als hout. Dus bijvoorbeeld wat betreft luchtvochtigheid en temperatuur reageert het een stuk sneller dan andere materialen, wat een klein nadeel kan zijn. Hierdoor kiest men vaak voor lamelparket, wat bestaat uit verschillende laagjes materialen. Multiplank bestaat ook uit verschillende lagen, maar is wat vormvaster dan de andere twee vormen. Het is beter bestand tegen hitte en water.

Een nieuwe vloer kan je hele huis veranderen, zonder dat je afscheid hoeft te nemen van je vertrouwde meubels, inrichting en de gewoontes die daarbij komen kijken. Parket is makkelijk aangelegd, wat het aantrekkelijk maakt om deze een keer te vervangen! Er is ontzettend veel keus in soorten hout, soorten parket en verschillende kleuren en afwerkingen. Twijfel dus niet langer en neem een mooie nieuwe parketvloer!